Flat, moderne, plassbesparende

Innebygd montering for dusj og badekar

Skal du bygge nytt bad, eller skal du pusse opp det gamle? Her viser vi de mange mulighetene en innebygd vannstyring byr på. Innbygging for dusj og badekar er svært moderne og brukervennlig. Alt virker så ”ryddig” med de minimalistiske enhetene. Hva med deg? Du får full bevegelsesfrihet når du dusjer og bader.

Hva innebygd installasjon er og hva det tilbyr

Har du hatt utenpåliggende armatur eller termostat tidligere? Det er mange fordeler med slike klassiske vannstyringsløsninger, de er for eksempel lette å skifte ut – ideelt for en rask oppussing. Ulempen: De er relativt store og fyller under dusjen. På et lite bad opptar de verdifull plass.

La armaturteknikken forsvinne elegant inn i veggen

Hadde det ikke vært fint om alt du ikke trenger til armaturet (rør, store regulatorer eller grep) ganske enkelt kunne skjules i veggen? Jo. Men da må man åpne veggen. Derfor er innbygging først og fremst aktuelt når man bygger nytt eller foretar en omfattende oppussing. Viktig: Du må bruke en rørlegger til dette.

Fordelene med termostat og armatur til innbygging:

 • Den diskrete dusjstyringen blir liggende flatt mot veggen. Dermed får dusjen et hypermoderne og ryddig utseende.
 • Når du dusjer eller bader, trenger du ikke lenger å passe på at du ikke må støte borti noe. Dessuten får du større plass, bedre komfort og mer vannglede.
 • Fordelen med universell utforming og bevegelsesfrihet er stor for generasjonsbadet.
 • Synlige deler av termostaten til innbygging blir ikke varme, det er generelt ingen fare med for varme overflater. Det er jo helt perfekt hvis det bor barn og/eller eldre i huset.
 • De små styringsenhetene er ikke bare visuelt attraktive og pålitelige, de er også lettere å rengjøre enn store armaturenheter.
 • Med hansgrohe iBox universal, som er utgangspunktet for en innebygd installasjon, kan du sette på en styringsenhet med moderne design eller med utvidede funksjoner på et senere tidspunkt.

Dusjstyring med stort funksjons- og designmangfold

Alle variantene som hansgrohe kan tilby når det gjelder innbyggingsløsninger, gir deg uante muligheter ved utforming av badet. Du vil bli overrasket over hvor mange funksjoner og designtyper som finnes. Velg blandebatteri eller termostat som passer til utstyret (hånddusj, hodedusj, dusjsystem osv.) ut fra formål eller preferanse. Disse kan du kombinere med alle dusjene til hansgrohe. Oppgrader badet ditt med dusjstyring i krom eller med svart/hvit glassoverflate, og velg rund, firkantet eller Soft-Cube-design.

Slik går det til: Installere en innbyggingsløsning i det nye badet

Merk: For å tilfredsstille tekniske forskrifter og gjeldende regelverk i Norge må iBox alltid monteres i egen vannskadesikker sone. Derfor: Ta alltid kontakt til en rørlegger!

Innebygd løsning med hansgrohe iBox universal og Select-teknologi

Når du velger en innbyggingsløsning, bygger rørleggeren først den velprøvde grunnenheten iBox universal fra hansgrohe inn i veggen. På den monterer han et blandebatteri eller en termostat til innbygging. Begge bygger på hansgrohes ypperlige teknologi med mekaniske ventiler med lang levetid, helt uten behov for elektrisitet.

Nå blir det komfortabelt: Innbyggingsløsning med hansgrohe Select

Det intuitive betjenings- og designkonseptet Select er spesielt brukervennlig og elegant ved innebygd montering. Med de prisbelønte dusjarmaturene ShowerSelect kan du slå på og av opptil fire vannkilder ved å trykke på en knapp. Med et enkelt klikk kan du også skifte stråletype i dusjen. Du kan velge mellom:

 • ShowerSelect blandebatteri – for installasjoner med stabilt vanntrykk, med ergonomisk utformet grep;
 • ShowerSelect termostat – for konstant vanntemperatur, med komfortabelt metallgrep;
 • ShowerSelect termostat – med integrert slangeuttak og dusjholder.

Gammelt blir til nytt: Puss opp badet med iBox universal

Merk: For å tilfredsstille tekniske forskrifter og gjeldende regelverk i Norge må iBox alltid monteres i egen vannskadesikker sone. Derfor: Ta alltid kontakt til en rørlegger!

Vanlige spørsmål om innebygd montering

Vår kundeserviceerfaring gjennom flere tiår har vist at forbrukerne først og fremst stiller følgende spørsmål. Her er svarene: 

 • Har noe gått galt ved installering av iBox universal? Ingen grunn til bekymring. Vi hos hansgrohe har en løsning på alt og hjelper deg gjerne videre. Ta kontakt med oss.
 • Er iBox universal vanntett? Ja. iBox og ferdigsett er til og med lydisolert, det vil si: Vannet renner stille når man dusjer eller bader.
 • Hvor lenge varer garantien på deres produkt? hansgrohe tilbyr en frivillig produsentgaranti på fem år. Er produktet ditt betydelig eldre? Det spiller ingen rolle. Hvis du skulle oppdage en feil eller lekkasje senere, finner du reservedeler hos oss som man skifter ut lekende lett (med standardverktøy).
 • Har du en iBox fra 2001 fortsatt? Ikke noe problem. Grunnsettet er ikke endret funksjonelt sett siden da. Det betyr: Det er kompatibelt med de nyeste termostater og blandebatterier med glassoverflate eller Select-teknologi. Du kan dermed når som helst bytte ut din gamle ettgrepsarmatur med en hypermoderne løsning.
 • Er din iBox eldre? Det finnes løsninger for det også som vi gjerne forteller deg om.
Dyktige partnere

FINN BADEROMSUTSTILLINGER NÆR DEG