I 1953 fant Hans Grohe opp dusjstangen Unica.
Nyskapende siden 1901

Internasjonal fremgang med tradisjon og innovasjon

Foretaket Hansgrohe ble grunnlagt i 1901. Siden da har det boblet av ideer i Schwarzwald. Og siden da har badepionérene tradisjonelt ligget ett steg foran. Enten det var den første hånddusjen til en rimelig pris, dusjstangen eller 1-greps armaturet: Se de spennende oppfinnelsene her. Mange av dem ble til milepæler i den internasjonale badekulturen.

hansgrohe Selecta dusj: En klassiker passerer 50

Snakk om at tiden flyr! I 1968 så Selecta-dusjen dagens lys i Schwarzwald, og fra da av ble den ukentlige familiebadedagen til en opplevelse. Det var nemlig en nyhet at man kunne veksle mellom hard og myk dusjstråle. En liten omdreining på dusjhodet, så fikk kroppspleie en helt ny dimensjon. Slik ble kvalitetsdusjen raskt til en favoritt blant kundene.

Fram til i dag har ”Selecta” vært ensbetydende med hånddusj. Den var hypermoderne og gjenga tidsånden på den tiden: optimal funksjon, vinkelformet design, i det hele tatt et teknisk utseende. hansgrohe kombinerte for første gang pleksiglass i grepet og dusjhodet med de forkrommede delene. Metalleffekten ble forsterket av lysbrytingen i det bruddsikre plastmaterialet.

Den elegante dusjen slo an. Selecta er Hansgrohe Groups ubestridte toppselger. Med mer enn 30 millioner solgte eksemplarer ble den til et økonomisk vidunder. Og gjorde til og med Bobla fra VW, som fram til 2002 var verdens mest solgte bil med rundt 21,5 millioner eksemplarer, urolig. I 1968 gikk det 70 000 Selecta over disk, og tre år senere var den oppe i 606 000. At den skulle slå så godt an, skyldes også byggeboomen på slutten av 60-tallet.

Det er detaljene som driver oss

Oppfinnelsen av Selecta-dusjen i 1968 var et lykketreff innenfor sanitærhistorien, men det var ingen tilfeldighet. For fagkunnskap og innovasjonsglede har fulgt hansgrohe lenge, faktisk i nærmere 120 år. Siden da har merkenavnet vært forbundet med høy kvalitet, og det med god grunn. Grunnleggeren Hans Grohe hadde så mange gode ideer at han i stor grad var med på å skrive det private badets utviklingshistorie. Hans håndverkskunst og formgivning var stildannende i mange tiår og beriker mennesker over hele verden den dag i dag.

Flerfoldige patenterte vannfornøyelser for brukerne

Hvis du i dag kjøper et hypermoderne baderoms- eller kjøkkenprodukt av premiummerket hansgrohe, profitterer du på denne omfattende erfaringen. Hansgrohe Group er en av de ledende innovatørene i bransjen. Oppfinnelsesrikdommen er knyttet til prisbelønnet design, utallige patenter og spennende fremmedteknologier. For med erfaringen i ryggen er blikket alltid rettet forover.

For deg som forbruker betyr det daglig glede over vakkert formgitte, brukervennlige og ofte sparsomme produkter som fungerer på sitt beste lenge. Og topp service, eksempelvis med omfattende rådgivning og reservedeler som lagerføres i mange, mange år.

Fra dusjstenger til ettgrepsarmaturer

Hvorfor hansgrohe? Her møtes pionerånd og tysk ingeniørkunst. Med sin hånddusj skapte Hans Grohe i 1928 det komfortable alternativet til den vanlige hodedusjen. Og i 1953 fant han opp dusjstangen, der hånddusjen kunne plasseres i ønsket høyde. Begge oppfinnelsene er standard på baderom over hele verden – dengang var de sanitære genistreker som forandret dusjvanene. Med vannsparende dusjer var hansgrohe forut for sin tid med ressurs- og miljøvern og ble til en ”grønn” bransjeleder.

Hvem er det som har oppfunnet det? hansgrohe.

 • Prismessig overkommelig hånddusj med hvitt porselenshåndtak (1928)
 • Automatisk av- og overløpsgarnityr for badekaret (1934)
 • Dusjsstangen Unica (1953)
 • Hånddusjen Selecta med stillbare stråletyper (1968)
 • De fargeglade dusjene i kunststoff Sixty og Tri-bel (1970)
 • Ettgrepsarmaturet Allegroh (1981)
 • Vannsparende hånddusj Mistral Eco (1987)
 • Forhåndsinstallerte dusjsystemer og dusjpaneler (1989)
 • Innbyggingssettet iBox universal (2000)
 • Regndusjen Raindance (2003)
 • Klimavennlige dusjer og blandebatterier med EcoSmart (2007)
 • ComfortZone-armaturer (2011)
 • og mye mer