Ofte stilte spørsmål

Termostater og ventiler

Her finner du nyttige tips og svar på vanlige spørsmål om termostater og ventiler fra hansgrohe. Velg ønsket spørsmål nedenfor for å se svaret.

Termostatgrepet går tregt. Hvordan kan problemet løses?

Det kan være flere grunner til at det går tregt. For eksempel kan avleiringer på tetningsflatene forårsake dette. Bytt ut komponenten slik det er beskrevet i den vedlagte monteringsveiledningen. Du finner nærmere informasjon i vår elektroniske reservedelskatalog.

Venderen på det innebygde blandebatteriet går ikke automatisk tilbake til utgangsposisjon. Hva kan gjøres?

Venderens O-ring eller løfter er enten skitten eller tørr for fett. Begge deler må, om nødvendig, rengjøres og settes inn med silikonfett.

Trykknappen på termostaten sitter fast. Jeg får ikke løst ut termostatgrepets skåldingssperre. Hvordan kan jeg løse dette?

Det er trolig kalkdannelse på trykknappen, eller fjæren kan være defekt. Rengjør fjæren og trykknappen og sett den lett inn med fett. Eventuelt må komponenten skiftes ut. Du finner reservedelnummeret i monteringsveiledningen eller i reservedelkatalogen på nettet.

Select-knappen på ShowerSelect eller ShowerTablet fungerer ikke. Hva kan jeg gjøre?

Den grønne sikringsklammeren ble ikke fjernet fra ventilen ved montering av armaturen. Demonter de synlige komponentene og fjern klammeren. Tetningen mellom knappen og rosetten er eventuelt ikke fjernet. Sett inn tetningen lett med silikonfett.

Kan jeg justere gjennomstrømningsmengden for produkter i ShowerSelect-serien?

Gjennomstrømmingsmengden er ikke stillbar på ShowerSelect-termostatene. 80 % av brukerne har av erfaring ikke behov for mengdekontroll. Mengdekontrollen er spesielt nødvendig for hånddusjen. Med de nye Raindance Select-hånddusjene har kundene mulighet til å velge mellom myk og hard stråle. Som en spesielt vannbesparende løsning tilbyr vi en lang rekke EcoSmart hånddusjer. Det er også mulig å velge en Isiflex dusjslange med mengdekontroll der vannmengden kan reduseres. Med hodedusj er det generelt dusjgleden som gjelder. Hodedusjene har tilpasset effekt, og kundene kan velge fra et omfangsrikt sortiment. Produkter med volumkontroll får kundene med de eksisterende termostatene med standardteknologi.

Festeskruen mangler på erstatningsgrepet på den innebygde termostatarmaturen. Hvordan monterer jeg grepet riktig?

Siden 2012 kneppes termostatgrepet på. Dermed trengs det ingen festeskrue. Disse grepene er lette å sette på og kan enkelt tas av med et kraftig rykk. Hvis du har en termostat av et eldre produksjonsår, er dette imidlertid ikke noe problem: I så tilfelle er grepet uten skrue fortsatt kompatibelt.

Tetting: Må jeg tette i veggjennomføringer og fuger?

Feilaktig utført eller manglende fuktsperre ved installasjonsgjennomføringer kan føre til betydelige skader på bygningskroppen pga. vanninntrenging. Fuger ved innfelte blandebatterier og rørgjennomføringer skal tettes fagmessig iht. DIN 18195/del 5, f.eks. med tetningsmansjetter og bruk av varig elastisk egnet sanitærsilikon. Borehull skal også beskyttes mot inntrengende fuktighet ved å bruke sanitærsilikon i tillegg. Nærmere informasjon om dette er å finne i monteringsveiledningen som følger med produktet.

Dyktige partnere

FINN BADEROMSUTSTILLINGER NÆR DEG