Ofte stilte spørsmål

Dusjer og dusjsystemer

Her finner du nyttige tips og svar på ofte stilte spørsmål om hansgrohes dusjer og dusjsystemer. Velg ønsket spørsmål nedenfor for å se svaret.

Hånd- og hodedusjer

Det renner bare litt vann ut av hånddusjen/dusjen. Hva kan jeg gjøre? 

Årsaken til liten gjennomstrømming kan skyldes skitten silpakning. Denne videoen beskriver rengjøringen. Det kan også hende at det er kalkdannelse i dusjen. Korrekt avkalking er vist i denne videoen.

Hvor skal holderen for hånddusjen monteres forhold til badekaret?

Hånddusjen bør være lett tilgjengelig. Du skal kunne sitte i badekaret og vaske håret uten å måtte ta hånddusjen i hånden.

Vannfallsstrålen ved dusjen er ujevn. Hva kan jeg gjøre?

Rengjør utløpsåpningen for strålen. Det bør gjøres med en plastskrape/nal. Trekk skrapen helt gjennom åpningen for vannfallsstrålen mens vannet renner. På den måten kan løsnede partikler enkelt spyles ut.

Dusjen/hodedusjen lekker. Hva kan jeg gjøre?

Vi anbefaler at du avkalker hodedusjen og bruker QuickClean-funksjonen. Du finner mer informasjon via lenkene nedenfor:

Hva er forskjellene mellom de ulike stråletypene i hansgrohe-dusjer?

Du finner mer informasjon om de ulike stråletypene i vår veileder.

Hånddusjen/dusjen min drypper. Hva kan jeg gjøre?

Hvis dusjen ikke tømmes i det hele tatt eller ikke tømmes helt etter dusjen, kan det hende prosessen først starter etter noen minutter eller timer. 
Dette skyldes blant annet vannets overflatespenning, kvalitet og andre fysiske forhold, og det utgjør ikke en produktfeil som kan rettferdiggjøre et garantikrav. Derfor ber vi deg prøve følgende tips:

  • Hvis hodedusjen er utstyrt med et kuleledd, kan du gjøre tømmingen raskere ved å vippe hodedusjen etter at du har dusjet.
  • Hvis du tørker av stråledysene forsiktig med en nal eller for hånd, går det også raskere å tømme dusjen, ettersom overflatespenningen i vannet blir brutt.
  • Vi anbefaler også regelmessig avkalking av dusjene, noe som også kan ha en positiv effekt på tømmingen.

Silpakning: Hvilken funksjon har tetningen eller silen mellom dusjslangen og hånddusjen?

Silpakningene, som følger med hver hånddusj, må ikke erstattes med vanlige pakninger. Da spyles smuss som filtreres i silen inn i dusjmekanikken. Dette gjør at rengjøringsfunksjonen QuickClean ut av spill eller dysene tettes. 

Showerpipe og dusjsett

Kan jeg forkorte stigerøret på Showerpipe dusjsystemer?

Stigerøret kan, avhengig av modell, tilpasses romsituasjonen og forkortes. Du finner ut om dette er mulig for din modell i monteringsanvisningen.

  • Det er i prinsippet mulig ved runde stigerør. Disse kan forkortes nedover mot armaturen eller venderen. Bruk en fin metallsag til dette, og avgrad snittflaten etterpå. Unntaket er Vernis-serien, der det runde stigerøret ikke kan forkortes.
  • Det er vanligvis ikke mulig å forkorte rektangulære stigerør. hansgrohe tilbyr imidlertid forskjellige lengder for de fleste stigerør i vår reservedelskatalog. Ta kontakt med en fagpartner i nær deg for å bestille. Hvis du er usikker, kan du sende oss en forespørsel via vårt kontaktformular.

Hvordan kan jeg montere en Showerpipe når det ikke er fliser helt opp på baderomsveggen? Finnes det en løsning?

Det fås et fliseavstandsstykke til Showerpipes som utjevner 7 mm. Du finner tilhørende artikkelnummer i tilhørende monteringsveiledningen eller online i reservedelskatalogen. Fler skiver kan også legges utenpå hverandre ved behov.

Hvilke alternativer finnes det for dusjstenger til hjørnemontering?

Vi tilbyr et hjørnemonteringssett (art. 28694000) til dusjstangen Unica Raindance (art. 27636000). Vi viser deg de nødvendige monteringstrinnene i denne videoen.

Jeg ønsker å skifte ut dusjstangen uten å bore nye hull. Hvilke kan jeg bruke?

Kontroller avstanden mellom borehullene. Hvis den er 915 mm, kan du bruke alle 90 cm dusjstenger fra vårt sortiment. Med en avstand på 625 mm passer alle 65 cm dusjstenger. Hvis avstanden mellom borehullene avviker fra det som er angitt ovenfor, anbefaler vi våre justerbare dusjstenger. Eksempelvis Unica Varia dusjstang med varenr. 27356000.

Kan erstatningsglideren Unica'D også monteres på eldre dusjstenger? 

Erstatningsglideren (varenr. 96190000) kan generelt brukes på alle Unica'D-dusjstenger.

Hva er den avlange plastskiven som kan kjøpes til dusjsett og Showerpipes?

I noen tilfeller er det nødvendig å jevne ut flisetykkelsen ved montering av et dusjsett eller Showerpipe. På baderom som ikke er flislagt til romhøyde, gjøres dette ved hjelp av et hansgrohe-fliseavstandsstykke. Dette er en avlang, lysegrå plastskive som ser bra ut på en rekke ulike materialer. Den er 7 mm tykk og kan stables ved behov. Du kan bestille avstandsstykket hos en forhandler nær deg. Du finner artikkelnummeret i monteringsveiledningen eller i vår reservedelskatalog.

Dyktige partnere

FINN BADEROMSUTSTILLINGER NÆR DEG