Ofte stilte spørsmål

Kjøkkenarmaturer

Her finner du nyttige tips og svar på vanlige spørsmål om kjøkkenarmaturer fra hansgrohe. Velg ønsket spørsmål nedenfor for å se svaret.

Svingtuten på kjøkkenarmaturen lekker. Hva kan jeg gjøre?

Hvis det renner ut vann i svingområdet etter at du har åpnet kranen, må du bytte ut tetningene på svingtuten. Du finner informasjon om reservedeler i vår reservedelskatalog. Dette gjør du ved å skrive inn artikkelnummeret i søkevinduet øverst til høyre. Deretter kan du bestille den nødvendige reservedelen fra en forhandler nær deg. Alternativt kan du sende oss en forespørsel og bilder av armaturen på nett via vårt kontaktformular.

Vannet spruter og drypper, strålen er ujevn. Hva gjør jeg?

Drypp og sprut på en kjøkkenkran kan være forårsaket av luft inne i tuten. Det sees av og til på kjøkkenkraner med høy, buet tut. Dette kan løses ved å åpne vannet halvveis mellom varmt og kaldt, for fullt trykk. Mens vannet renner kan du snu/riste tuten fra side til side til den slutter å sprute. Nå har du presset luften ut og strålen skal være fin og jevn igjen.

Luft i tuten kan også skyldes at lufteren/luftblanderen må rengjøres/avkalkes. Du kan se våre tips for rengjøring av kjøkkenarmaturer.

Det renner bare litt vann fra den uttrekkbare kjøkkenarmaturen. Hva kan jeg gjøre?

Mellom uttrekksslangen og den uttrekkbare dusjen sitter det en liten sil i uttrekksslangens tilkoplingsnippel. Ta ut denne med en spiss gjenstand, gjør den ren og sett den inn igjen. Du kan også kontrollere og regulere vannmengden med stoppventilene.

Med en uttrekkbar kjøkkenarmatur renner begge stråletypene sammen. Hvordan kan det problemet løses?

I dette tilfellet må hele den uttrekkbare dusjen skiftes ut, og den er dessverre ikke mulig å reparere. Riktig reservedelnummer for den uttrekkbare dusjen er å finne i den vedlagte monteringsveiledningen eller i reservedelskatalogen.

Hvordan kan jeg montere og legge ned en kjøkkenarmatur fra hansgrohe foran et vindu?

For varianter med TiltFunction: Hold armaturen i kroppen (NB: ikke i tuten!), trekk den loddrett opp og legg armaturen på siden på benkeplaten (på en klut eller liknende).

Det drypper vann en kort stund fra armaturet etter bruk. Hva kan jeg gjøre?

I noen tilfeller kan dusjer og armaturer dryppe etter bruk. Dette skyldes blant annet vannets overflatespenning, kvalitet og andre fysiske forhold, og det utgjør ikke en produktfeil som kan rettferdiggjøre et garantikrav

Vi anbefaler regelmessig avkalking av armaturene, noe som også kan ha en positiv effekt på tømmingen.

Dyktige partnere

FINN BADEROMSUTSTILLINGER NÆR DEG