Jobb komfortabelt med enkel betjening

Det ergonomiske kjøkkenet: Menneske er i sentrum

Drømmer du også om et kjøkken som er tilpasset dine behov? Som gjør kjøkkenarbeidet smidig og dermed sparer kreftene dine. Denne kvaliteten kan forbedre et kjøkken på mange forskjellige måter – for alle brukere. Ikke minst med kjøkkenprodukter med stor komfort og intuitiv betjening. Her hjelper hansgrohe deg i planleggingen av et ergonomisk kjøkken.

Et ergonomisk innredet kjøkken gir større komfort.
God kjøkkenergonomi betyr: Legg tilgjengelig oppbevaringsplass. Fullt uttrekk i øyehøyde letter arbeidet på kjøkkenet. \(Foto © blum, www.blum.com\)

Alt går lettere – og kroppen skånes

Det går varmt for seg på kjøkkenet: Matvarer skal skylles, ingredienser skal hentes fra skapet, kjeler skal fylles, utstyr skal betjenes, hendene skal vaskes. Det er bare naturlig at ergonomi står høyt oppe på ønskelisten i planleggingen. For det gjør at man arbeider flytende og samtidig sparer tid og krefter. Vil du også at kjøkkenredskaper og ingredienser skal være lett tilgjengelig? Det krever godt organiserte skap og skuffer. Med smart konstruerte skuffer og uttrekkshyller kommer du lett til selv i dype underskap og utnytter plassen på kjøkkenet optimalt.  

Mennesket er målestokken i kjøkkenplanleggingen

Et ergonomisk kjøkken er først og fremst tilpasset kroppshøyden din. Så sørg for at det er lett å sette inn i og ta ut av kjøkkeninnredning, stekeovn og mikrobølgeovn i øyehøyde. Arbeidsflatene bør også planlegges slik at de skåner ryggen. Studier anbefaler at disse bør være rundt 10 cm under den enkeltes albuhøyde. Så ta mål før du snakker med forhandleren! Tenk også på dette: For å få god og komfortabel oversikt over kjelene, bør komfyrtoppen ligge litt lavere enn arbeidsflaten. Ideelt sett bør man ha hodet fritt og unngå på få damp på brillene. Det får man til med smart avtrekksergonomi. 

I denne sammenhengen er det spesielt viktig å velge passende kjøkkenarmatur. Den bør passe til dine vaner ved oppvaskkummen. 

Brukerkomfort står sentralt i ergonomien

I det optimalt innrettede kjøkkenet skalter og valter og styrer du alt helt enkelt og intuitivt. Det er spesielt praktisk når det skal gå fort eller man allerede har mer enn nok å gjøre. Vannstyring med knappetrykk og lett tilgjengelige betjeningselementer er ergonomisk fornuftig og gir ekstra komfort i kjøkkenhverdagen.

Tips til god ergonomi ved kjøkkenvasken.
Moderne ergonomi i hverdagen betyr: Betjeningselementer så sinnrikt plassert at de er lette å nå både for store og små.
Ergonomi ved kjøkkenvasken for økt brukerkomfort.
God ergonomi støtter de naturlige bevegelsene ved vasken. Det betyr også at man kan arbeide komfortabelt med begge hender i en behagelig stilling.

Ergonomi er en oppskrift på velvære – også på kjøkkenet

Ergonomien på kjøkkenet kan optimeres formfullendt med et stort utvalg av hansgrohe kjøkkenarmaturer. De funksjonelle produktene utmerker seg med stor brukerkomfort og setter et estetisk preg på kjøkkenet. På blandebatterier med Select-teknologi er det nok med et knappetrykk for å starte eller stanse vannstrømmen. Den umiddelbare tilgjengeligheten gjør det også lett for barn å styre vannet. Intuitiv betjening (eksempelvis å starte eller stanse vannet med håndbaken) gir bevegelsesfrihet. Samtidig oppfyller det kravene til ”universell utforming”, det vil si: sikker og lett betjening for alle generasjoner. 

Det flate grepet på hansgrohes kjøkkenarmaturer er ergonomisk formet og kan også brukes med våte hender. Temperatur og strålestyrke kan forhåndsinnstilles med grepet på siden.

De herligste øyeblikkene med vann – ved hansgrohes oppvaskkum

Dyktige partnere

FINN BADEROMSUTSTILLINGER NÆR DEG