Badet uten snublefeller

Dusj i gulvnivå: Åpen for alle

Vil du ha dusjglede uten snublefeller? Vi forteller hva du må passe på med en dusj i nivå med gulvet. Enten du bygger nytt eller pusser opp badet. Denne moderne løsningen gir større komfort og får baderommet til å virke større. Du får mange muligheter til en individuell utforming, slik vår planleggingsrådgiver viser.

Slik utformer du badet ditt med plant gulv og får badet til å virke større

Et bad uten kanter og trinn står for moderne arkitektur i velværebadet for alle. Flater som går over i hverandre gir større bevegelsesfrihet og gir optisk størrelse, selv på små baderom. Med dusjen i nivå med gulvet velger du et designknep som ikke minst vil øke verdien på leiligheten eller boligen din. Har du også tenkt å gjøre badet fremtidssikkert? Den trinnløse innstigningen i dusjen er et godt valg både for unge og gamle.

Nybygg, renovering, oppussing – dusj uten grenser!

Takket være den mest moderne baderomsteknikken kan denne løsningen realiseres i praktisk talt alle hjem. Hvis du skal bygge nytt, bør du snakke med arkitekten eller baderomsplanleggeren på et tidlig tidspunkt. Da kan nødvendig eventuell forsterkning av gulvet og avløpet planlegges i tide. Drømmer du om gulvvarme på badet, slik at du alltid får en varm velværestemning? Da bør du også bestemme deg så tidlig som mulig.

Den universelle løsningen er også ideell ved modernisering av eldre boliger. Fagmannen ser først på de konstruksjonsmessige betingelsene – og om det er tilstrekkelig plass i gulvet – før han bestemmer seg for et innovativt, plassbesparende avløpssystem. Selv med et ekstra flatt dusjkar, som etter montering flukter med gulvet, kan man oppnå universell dusjglede praktisk talt over alt.

Bad i puristisk stil med bred glassfront mot hagen.
Den nye åpenheten: Den gjennomgående flaten med dusj i gulvnivå står for moderne baderomskomfort.

Lag dusjen i gulvnivå etter eget ønske

Med en dusj i nivå med gulvet har du flere muligheter å velge blant:

  • Det moderne, ekstra flate dusjkaret (av emaljert stål eller sanitærakryl) monteres praktisk i gulvet og smelter optisk sammen med gulvet. Ingen fuger betyr også at det er lett å holde rent. Det finnes dusjkar som passer fargemessig til fliser eller andre overflater, samt med sklihemmende effekt. Velg blant ulike formater og bestem deg for hvor avløpet skal være, med mindre dette er bestemt på forhånd. Fallet er innebygd, og elementet er lett å vedlikeholde.
  • Eller du har planlagt å bruke fliser – alt etter situasjonen i rommet. Det er spesielt aktuelt hvis du har valgt gulvvarme. For tiden er det store format som gjelder, og disse kan også fås med sklisikker overflate til gulvet. Det er elegant med et gjennomgående stiluttrykk med ensartet gulvmateriale, noe som også får små bad til å virke større. Avløpet kan også være integrert i veggen: Dette gir enda større bevegelsesfrihet og forenkler vedlikeholdet. Denne puristiske løsningen passer perfekt til dusjkomfort XXL. Regn med økte utgifter til planlegging og profesjonell utførelse.
  • Hvordan ville det være med prefabrikkerte dusjelementer, der alt passer sammen og om ønskelig kan flislegges? Med baderomsplater kan du bestemme deg for fliser eller naturstein som passer til resten av badet. De fås i ulike dimensjoner.

Den åpne effekten gir grenseløse dusjgleder

Med dusjen i en nisje eller et hjørne kan man bruke glasskillevegg uten innramming som gir badet maksimal visuell åpenhet. Eller kanskje du velger en ”Walk-in”-løsning. Denne varianten har ikke dører, og dusjområdet er fullstendig integrert i det universelle baderommet.

Finn pålitelige avløpssystemer til dusjkar hos hansgrohe

Hos hansgrohe finner du avløpssystemer til dusjkar som er sterke og pålitelige. Det er viktig med store velværedusjer som Rainmaker, Raindance eller med hodedusjer. Avløpet i dusjen er installasjonsvennlig, teknisk genialt og effektivt. Raindrain 90 XXL fra hansgrohe har eksempelvis en usedvanlig høy avløpseffekt på inntil 51 liter per minutt. En positiv bivirkning for deg: Det ”raske vannet” spyler vekk urenheter. For en tvers igjennom sorgløs dusjfornøyelse. For fritt konstruerte dusjflater uten kar tilbyr hansgrohe for tiden ingen avløpssystemer.

Dyktige partnere

FINN BADEROMSUTSTILLINGER NÆR DEG