Stell og rengjøring av blandebatteriet på kjøkkenet

Slik blir kjøkkenarmaturet skinnende blankt på et blunk

Kjøkkenarmatur og oppvaskkum utsettes ofte for kalde og varme vaskemiddeloppløsninger, fett og syre. Derfor lager hansgrohe høyverdige armaturer som beholder funksjon, design og glans lenge uten krevende pleie. Med pleietipsene vi har samlet her får du langvarig glede av kjøkkenarmaturet ditt. Det er bare å rengjøre og fjerne kalk av og til!

Kjøkkenvask i SilicaTec granitt.

De beste materialene til kjøkkenarmaturer og oppvaskkummer: Krom og rustfritt stål-utseende

Våre kjøkkenarmaturer utmerker seg, alt etter variant, med høyverdig, blank forkromming eller et motstandsdyktig utseende i rustfritt stål. Begge materialer står for lang levetid og er lette å rengjøre. Med riktig metode og gode hjelpemidler opprettholder du den vakre glansen lenge.

Hvis du velger en oppvaskkum av rustfritt stål er de antibakterielle og hygieniske, rustfrie og næringsmiddelkompatible. Ettersom rustfritt stål i tillegg er syre- og varmefast, er overflaten spesielt enkel å holde ved like. Du kan også velge en kjøkkenvask i granitt. Disse er særlig ripe- og støtbestandige, og samtidig perler vann og smuss lett av overflaten.

Enten det er krom eller rustfritt stål: Det lønner seg å uansett å lære noen grunnregler for rengjøringen.

 • hansgrohe rengjøringsanbefaling

  Uten kalk: Langvarig glans og funksjonalitet

  hansgrohe kjøkkenarmaturer er enkle å avkalke. De har høyverdig, lettstelt overflate og anti-kalk-nupper (QuickClean) på perlatoren.

  Last ned pleietips her (PDF, 746 KB)
Den glatte overflaten på en SilicaTec kjøkkenvask er lett å rengjøre med vann og litt oppvaskmiddel.

Slik pleier du armaturet ditt riktig

 • Ikke rengjør armaturet med aggressive rengjøringsmidler som inneholder saltsyre, maursyre, fosforsyre, konsentrert natronlut, klorblekevæske, eddik eller eddiksyre. Unngå stålull, skuresvamper og mikrofiberkluter.
 • Rengjør gjerne blandebatteriet med rengjøringsmidler basert på sitronsyre som er skånsomt for overflaten og samtidig effektivt.
 • Ikke sprut rengjøringsmiddel direkte på kjøkkenarmaturet, og ikke blant ulike rengjøringsmidler. Følg fabrikantens anbefalinger for dosering og virketid. 
 • Kalk på kjøkkenarmaturet fjernes lettest med et rengjøringsmiddel på sitronsyrebasis. Ha rengjøringsmiddelet på en myk klut som ikke loer og stryk det på blandebatteriet. Deretter lar du middelet virke i angitt tid, før du fjerner det grundig med rent vann.
 • Til slutt tørker du av armaturet med en tørr klut. Nå er alle rester fjernet, og det skinner som om det var nytt.

Hvis kalkavleiringer fjernes korrekt, unngår man mange ergerlige følgeskader. For kalk er ikke bare et estetisk problem. Det kan også påvirke funksjoner, for eksempel strålebildet. Korrekt rengjøring og pleie forhindrer også skader på produktets overflate.

Det er enkelt å rengjøre servantarmaturet riktig, og det er fort gjort. Kjøkkenarmaturets uttrekksslange er også lett å rengjøre og eventuelt skifte ut; det følger anvisninger med hver reservedel. Følg våre rengjøringsanbefalinger, da skader som følge av feilaktig behandling ikke dekkes av vår garanti.

Ren perlator uten rester

Perlatoren kalles også luftblander eller stråleformer. Det er dysen ytterst på blandebatteriet. Mange perlatorer i hansgrohe kjøkkenarmaturer er utstyrt med antikalkfunksjon (QuickClean). Den kan rengjøres uten ekstra rensemiddel: for hånd.

Kalkrester fjernes lett ved å gni lett

Et hansgrohe kjøkkenarmatur med QuickClean-teknologi har fleksible silikonnupper på perlatoren. Her samler det seg kalkavleiringer ved daglig bruk (mer eller mindre, avhengig av vannets hardhetsgrad). Disse fjernes lett: Bare gni på silikonnuppene med fingeren. Etterpå strømmer vannet på nytt jevnt og fyldig fra perlatoren.

Rengjør perlatoren og nyt et perfekt strålebilde

Hvis det skulle være nødvendig med en mer intensiv rengjøring av perlatoren, skrur du den av og legger den i en bolle med avkalkende rengjøringsmiddel på sitronsyrebasis. Etter maksimalt 10 minutter kan du ta den opp og skylle grundig med rent vann. Gjenta om nødvendig rengjøringen, og deretter kan du skru perlatoren på blandebatteriet igjen. 

Dyktige partnere

FINN BADEROMSUTSTILLINGER NÆR DEG