Rengjøringsanbefaling for armaturer

Nyt renheten: Slik rengjør og pleier du blandebatterier riktig

Vann er klart, rent og friskt. Vi forbinder det med velvære og fornyet energi. Vi unner oss et behagelig bad, dusjer, vasker hender, frukt og grønt og mye mer. Hver dråpe er verdifull, og den som kjenner hansgrohes forkjærlighet for detaljer forstår også vår lidenskapelige holdning til å rengjøre og pleie våre produkter. Her kommer våre tips.

Rengjøre og pleie blandebatteri: Slik gjør du

Et blandebatteri er i bruk daglig. Mens det sørger for rengjøring, blir det selv ofte ”offer” for tilsmussing. Hendene våre etterlater fettrester, smusspartikler og andre spor. Vann setter seg også på materialet, kanskje i form av kalkavleiringer. Din fordel: Med et armatur fra hansgrohe kjøper du høyverdig kvalitet. Vi vil at du skal ha glede av produktet så lenge som mulig. Her viser vi deg hvordan du rengjør, avkalker og gir blandebatteriet ditt varig pleie. 

Armaturet blir rent igjen i en håndvending

Følg bare disse tipsene, så blir rengjøring og pleie til en lek.

  • Punkt 1: Rengjør overflaten på hansgrohe-armaturet helst med en myk bomullsklut (den skal bare fuktes litt ved behov). Ved å tørke lett fjerner de det meste av smusset uten å skade materialet. Ikke bruk skuresvamp, børste eller mikrofiberklut.
  • Punkt 2: Kalk og smuss fester seg gjerne i hjørner og fuger. Bruk et mildt rengjøringsmiddel på sitronsyrebasis. Ikke sprut konsentratet rett på blandebatteriet, men på en klut.
  • Punkt 3: Den såkalte perlatoren tas lett av for rengjøring. Hvis du legger den i varmt vann med litt rengjøringsmiddel, løser avleiringene seg opp etter ca. ti minutters virketid. Mange hansgrohe-produkter er utstyrt med QuickClean-teknologi. Takket være denne raske antikalkfunksjonen kan du lett gni bort kalkavleiringer under bruk.
  • Punkt 4: Skyll armaturet grundig med rent vann.
  • Punkt 5: Gjenta det første tipset for å fjerne eventuelle vaskemiddelrester og gi overflaten en strålende finish.

Et tips til: Rengjør servanten og bunnventilen samtidig. Etter det stråler alt igjen for enda mer glede av vannet.

Regelmessig rengjøring av blandebatteriet gir glans og glede.
Hvis armaturet er rent, er det ikke bare slik at det stråler, det leverer også herlig rent vann til enhver tid. Dermed kan du nyte drømmebadet ditt enda mer avslappet.

Hvilket rengjøringsmiddel skal jeg velge? Det er uoverskuelig ...

Vi anbefaler deg å bruke et mildt rengjøringsmiddel på sitronsyrebasis. Dette har flere fordeler. Vanlige konsentrat med stor rengjøringsevne irriterer ofte hender og øyne, kan utløse allergier og være plagsomt for sart hud. Og det er ikke stort bedre for blandebatteriet der krom-overflaten også blir angrepet av sterke kjemikalier. Skadene bemerkes ikke umiddelbart, men det skal bare mikroskopiske eller overfladiske riss til for å ødelegge glansen. På sikt kan det samle seg smuss og kalk på disse stedene. Dessuten er mildt rengjøringsmiddel mer miljøvennlig.

Hvis det er hardt vann der du bor, er det stor sannsynlighet for kalkavleiringer. Unngå avleiringer ved å tørke raskt av armaturet helst etter hver gangs bruk. Da blir vannet og kalken fjernet før det fester seg.

Regelmessig varsom pleie får armaturet ditt til å stråle

hansgrohes kvalitetslaboratorium har testet en lang rekke rense- og avkalkingsmidler. Vi er kommet til den konklusjonen at jo mindre, desto bedre. Virkestoffet sitronsyre er vår favoritt: effektivt, velluktende og skånsomt for armatur og mennesker.

Vi fraråder rengjøringsmidler basert på eddik, eddiksyre, maursyre, natronlut og klor, fosforsyre og saltsyre. Disse stoffene er til dels svært etsende. Ved hyppig bruk skader de metallet og alle slike høyverdige forbindelser. Sitronsyre, derimot, kan vi anbefale uten forbehold.

Dyktige partnere

FINN BADEROMSUTSTILLINGER NÆR DEG