hansgrohe CoolStart

Med CoolStart har du funnet nøkkelen til å spare energi

Armaturene med CoolStart fra hansgrohe er klimavennlige fordi det kun renner kaldt vann når grepet står i midtstilling – mens standardkraner i grunnposisjon bruker energi umiddelbart. Med CoolStart-teknologi fylles ikke rørsystemet med varmt vann unødvendig. Resultatet: lavere ressursforbruk, CO2-utslipp og kostnader. Bra for miljøet og lommeboken!

Spar energi i husholdningen med hansgrohe CoolStart.
Når grepet er i midtstilling strømmer det kun kaldt vann fra hansgrohe CoolStart-armaturen. Det renner varmt vann først når du ønsker det. Da dreier du bare grepet mot venstre.

Slik senker du daglig varmtvannskostnadene 

Hvor kan vi spare energi, hvordan kan vi slippe ut mindre CO2 i atmosfæren, hva kan vi gjøre for å bekjempe klimaendringene? Disse spørsmålene omgir oss alle. La oss se etter svarene hos energiforbrukere i husholdningen som vi bruker flere ganger hver dag, for eksempel servantarmaturene. Hansgrohe CoolStart-prinsippet er like enkelt som det er genialt: Med disse armaturene renner det varmt vann kun når du virkelig trenger det. Du bruker først den nødvendige energien når du aktivt beveger armaturgrepet mot venstre.

CoolStart. Enkel energisparing i hjemmet

Standardarmaturer fungerer på en annen måte: Her starter gjennomstrømningsvarmere, sirkulasjonspumper og andre varmtvannsberedere opp så snart du betjener grepet i grunnstilling. Vi trenger ikke alltid varmt vann, gjør vi vel? Kaldt vann er ofte tilstrekkelig for å drikke vann, vaske hendene, vanne blomster eller gjøre rent. Det er nettopp dette som er cluet: På CoolStart-armaturene varmes vannet opp kun når du ser at det er behov for det. Typisk hansgrohe: Med et økonomisk CoolStart-armatur kan du nyte full komfort og vakker design.

Spar energi i husholdningen og nyt vakker design

Senk varmtvannsforbruket, reduser CO2-avtrykket og spar penger

Senk varmtvannsforbruket med CoolStart-armaturene.
hansgrohe vil ikke at du skal se på TV 24/7. Men vi ønsker å støtte deg i å bruke verdifulle ressurser på en god måte. Dette jobber produktutviklerne våre med 24/7.

Den som starter kaldt, sparer energi.

Regneeksempelet vårt viser hvor mye: En husstand på fire som bruker en hansgrohe CoolStart-armatur i 20 minutter om dagen i et år kan bruke 508 kilowattimer mindre energi enn med en vanlig armatur. For at dette ikke forblir abstrakt – med 500 kWh kan du:

  • riste 67.564 skiver brød;
  • se på TV 24/7 i mer enn et år;
  • føne håret i 500 timer.

Den som starter kaldt, reduserer CO2-avtrykket sitt.

Faktisk skjer rundt 90 % av et baderoms CO2-utslipp i bruksfasen, f.eks. når vann varmes opp til dusj, badekar og servant. Det betyr at en svært liten del av CO2-utslippet skyldes produksjon, transport og deponering. Regneeksempel: En husstand på fire som varmer vann med gass, kan bruke 23 kilo mindre CO2 i året med en CoolStart-armatur enn med en vanlig armatur. Konkret:

  • To fullvokste, 23 meter høye bøketrær trenger to år for å kompensere for disse 23 kiloene.  

Den som starter kaldt, sparer rene penger.

Dette er spesielt viktig i en tid da energiprisene skyter i været. Regneeksempel: En husstand på fire som varmer opp vann med gass kan spare 61,97 euro hvert år ved å bytte ut den gamle vannkranen med en CoolStart-armatur. Forresten:

  • En CoolStart-armatur er inntjent på mindre enn to år.  

Grunnlaget for disse beregningene finner du på slutten av denne siden.*

Finn din CoolStart-armatur og spar: