Drømmen om Giro-seier gikk i oppfyllelse

BORA-hansgrohe vant første Grand Tour med Jai Hindley

Australieren Jai Hindley sørget for å gi Team BORA-hansgrohe den første sammenlagtseieren i en Grand Tour i profesjonell sykling. Hindley vant Giro d'Italia 2022 og bragte lagets prestasjoner til den store finalen, hvor andre BORA-hansgrohe-utøvere som Emanuel Buchmann og Lennard Kämna også bidro.

Team BORA-hansgrohe på pallen.
Topplaget BORA-hansgrohe feirer den første sammenlagtseieren i en Grand Tour ved avslutningen av Giro d'Italia 2022 i Verona.
“Vi ønsker å være et team som man i fremtiden alltid kan regne med. Dette var en enorm seier for laget.”
Jai Hindley

Giro-seier inn i historiebøkene til BORA-hansgrohe

Jai Hindley med pokalen for Giro d’Italia.
Jai Hindley viser pokalen for Giro d’Italia og blir i 2022 den første australieren som vinner det ettertraktede trofeet.

Den enestående suksessen i den legendariske Giro d’Italia er ikke bare den største seieren i den korte karrieren til 26 år gamle Jay Hindley, men også den første sammenlagtseieren for BORA-hansgrohe i Grand Tour.

Giroen ble avsluttet i Verona med en individuell distanse på 17,4 km. En flat start ble etterfulgt av en 4,5 km lang og fem prosent bratt stigning, før rytterne tok fatt på en rask og teknisk krevende nedkjøring til mål rett ved det gamle amfiteateret i Verona. Jai Hindley, som først vant den rosa trøyen på en spektakulær måte, startet strekningen dagen etter med en ledelse på 1:25 og krysset målstreken med en tid på 23:55, mens M. Sobrero vant. Med denne prestasjonen kunne man ikke lenger ta sammenlagtseieren fra australieren, som ble kronet som den første australske vinneren av Giro d’Italia.

En drøm går i oppfyllelse

For laget fra Raubling var dette en Giro d'Italia som vil gå inn i lagets historie. Emanuel Buchmann på 7. plass sammenlagt, Lennard Kämnas seier på 4. etappe ved Etna, Jai Hindleys etappeseier på Blockhaus og selvfølgelig australierens overveldende sammenlagtseier. Takket være konsekvent sterke prestasjoner de siste tre ukene og et tett samarbeid i hele teamet, gikk en etterlengtet drøm i oppfyllelse for BORA-hansgrohe i dag med sammenlagtseier i en Grand Tour.

Et overblikk over høydepunktene i Giro d'Italia

  • Ved opptakten av Giroen i Ungarn får Wilco Kelderman en sterk femteplass
  • Lennard Kämna vinner fjerde etappe ved Etna
  • Lennard Kämna sikret seg den blå trøya som toppidrettsutøver i fjellklassifiseringen
  • Jai Hindley blir belønnet med seier i den enormt utfordrende Blockhaus-etappen
  • I den 20. etappen sikrer Jai Hindley seg den rosa trøya og vinner Giroen
  • Emanuel Buchmann oppnådde en glimrende 7. plass sammenlagt
  • BORA-hansgrohe viste eksepsjonelle lagprestasjoner og sikret seg førsteplassen i lagrangeringen

BORA-hansgrohe: med lagånd som mål

Andre høydepunkter på sykkelkalenderen i 2022

  • Tour de France 1.–24. juli 2022
  • Deutschland Tour 24.–28. august 2022

hansgrohe blir en del av Tysklands største sykkelfestival

Opplev Deutschland Tour i Schwarzwald: Som tittelsponsor for BORA-hansgrohe og offisiell partner for Deutschland Tour organiserer vi sammen med byen Schiltach starten på sisteetappen ved selskapets hovedkvarter i Schiltach.

Dyktige partnere

FINN BADEROMSUTSTILLINGER NÆR DEG