Nendo – skaper flytende grenser mellom baderom og oppholdsrom

Bak de lekne og humoristiske designene til det japanske designstudioet Nendo, står arkitekten Oki Sato. "Designene mine er alltid stilrene og minimalistiske, men ikke kjølige." Slik beskriver Sato, som er født i Canada, det kreative konseptet sitt. "Jeg tar alltid utgangspunkt i historiene bak objektet", forteller han. Det er slik han stadig vekk oppnår aha-effekter. Nendo leker seg gjerne med grenser og er fascinert av de små overraskelsesmomentene. Samtidig er det viktig for ham at produktene skal være enkle å forstå.

Nendo tolker gjenstander vi kjenner godt, på nytt. Lekende plasserer han gjenstandene i en ny og overraskende sammenheng. LampShower, som Nendo utviklet for AXOR, er et eksempel på dette. Her kombineres vann og lys på en uvanlig måte. Grensene mellom baderommet og andre rom i boligen, flyter over i hverandre. Som i AXOR ShowerProducts arbeider Nendo ofte med visuelle effekter og gjennomsiktige materialer. Designprinsippene letthet og humor går i hånd i hånd med elegante former og materialer.

Designeren og arkitekten Oki Sato er et stjerneskudd på den internasjonale designhimmelen. Han ble født i Toronto i 1977 og grunnla Studio Nendo i Tokyo i 2002. Allerede i 2005 utvidet han til Milano og bare et par år senere, i 2012, ble Oki Sato kåret til "Designer of the Year" i de internasjonale designmagasinene Elle Decoration og Wallpaper*. Listen over kjente merker som Nendo arbeider for, fremstår som en verdensomspennende Hvem Hva Hvor for designbransjen. Oppdrag for møbelprodusenter som Kartell, Cappellini og dePadova, lamper (Foscarini), glass (Baccarat) og hverdagslige bruksgjenstander går hånd i hånd med Nendos interiørdesignkonsepter. Konsepteksempler er utstillingslokalene Nendo har designet for merker som Puma og Louis Vuitton.

Oki Sato i Nendo.

Oki Sato, Nendos kreative hode.

Hansgrohe bruker forskjellige typer informasjonskapsler. Du kan tillate bruken av alle infokapsler, definere dine personlige innstillinger eller orientere deg under opplysninger om databeskyttelse.

Jeg tillater alle infokapsler