AXOR ShowerProducts designed by Front

Front – de svenske "avant-gardistene"

Designen er verken typisk svensk eller skandinavisk – den er eksperimentell. Men deres svenske karakter avsløres av at Front-kvinnene er et steg foran i den mannsdominerte verdenen for industriell design. Frigjorte og oppfinnsomme setter Anna Lindgren og Sofia Lagerquist sitt preg på designverdenen. Front Design er et ettertraktet designbyrå i hele verden og en av landets mest suksessrike designeksportører. Kundene omfatter Moroso, Porro, Moooi, Established & Sons, Kvadrat, Stelton og IKEA.

Front leker med visuelle effekter, og designene deres sikter etter å provosere og samtidig skape poetiske verdener. Duoen bruker eksperimentelle designprosesser med rotter, hunder og robotter som skaper design. De elsker å fortelle overraskende og til tider foruroligende historier gjennom arbeidet sitt. Inspirasjonen kommer fra mote, film og vitenskap – med utviskede grenser mellom innredningsdesign og kunst. 

Den tekniske installasjonens estetikk

Samarbeidet mellom Front og AXOR begynte i 2013 med en drøm – en AXOR WaterDream. "Vi ville synliggjøre teknologiens skjulte estetikk på en elegant måte og skape et sjarmerende designobjekt med rør, ventiler og trakter," forklarte designerne. Installasjonen førte til AXOR ShowerProducts som ga AXOR og Front en German Design Award 2015. Prisen gis bare til produkter som representerer unike designtrender på den internasjonale designscenen. Andre priser vunnet av Front Design: “Designer of the Future” (Art Miami Basel, 2006) og “Designer of the year” (Swedish Elle Deco og German Architektur & Wohnen, 2010).

Et portrett av designertrioen Front.

Designere av en AXOR WaterDream i 2013: Charlotte von der Lancken, Anna Lindgren, Sofia Lagerquist

Pionerer for vakker og utradisjonell design

Bilder

© Bilde 3: L. Schmid/J. Nimke, fotoredaktion@helios-media.com

  • Axor WaterDream by Front
  • Logo for Wallpaper* Design Award
  • Interior Innovation Award seremoni 2014
  • Animal Thing Collection by Front
  • Hideout Lounge Chair, Thonet GTV
  • Blow Away Vase, Moooi

Venner siden uni

Anna Lindgren og Sofia Lagerquist møtte hverandre da de studerte industriell design og grunnla Front i Stockholm i 2004 (den gang med Charlotte von der Lancken). Siden har de diskutert og designet som et team – alle er involvert i hele prosessen, fra den første idéen til produktet kommer i handelen. I tillegg til masseproduserte produkter skaper Front Design også mange unikum-stykker for samlere og gallerier. Designbyråets arbeid er samtidig å finne i ledende samlinger, som for eksempel i Museum of Modern Art i New York.

Hansgrohe bruker forskjellige typer informasjonskapsler. Du kan tillate bruken av alle infokapsler, definere dine personlige innstillinger eller orientere deg under opplysninger om databeskyttelse.

Jeg tillater alle infokapsler